Betuwse wijnen goed beoordeeld

Juli 2015
Op 7 en 8 juli vond in Duitsland bij het Staatlichen Weinbauinstitut Freiburg het jaarlijkse wijnconcours “Best of Freiburger Piwis” plaats. Op deze keuring kunnen wijnen uit heel Europa deelnemen, welke gemaakt zijn van zogenaamde Piwi rassen. Piwi is een Duitse afkorting van “pilzwiderstandsfähigen Rebsorten” of te wel schimmeltolerante druivenrassen. Een aantal van deze schimmeltolerante en vroeger rijpende druivensoorten worden ook gebruikt op het Betuws Wijndomein.
Andere wijnen kwamen, behalve uit Duitsland, onder andere uit Denemarken, Oostenrijk, Italië, en Hongarije. De Piwi rassen worden inmiddels in meer dan 30 verschillende landen aangeplant.
Het gebruik van Piwi rassen betekent een enorme innovatie binnen de wijnbouwwereld, en speelt in duurzame wijnbouw een belangrijke rol. Door gebruik van deze nieuwe rassen is de noodzaak van gewasbeschermingsmiddelen sterk afgenomen. In sommige jaargangen en bij sommige rassen kunnen bespuitingen tegen echte en valse meeldauw volledig achterwege blijven, een enorm pluspunt!

Linge Parel
Linge wit
Linge Parel 2

Nr.1 in categorie perlwein/secco

Nr.1 in categorie Johanitterwijnen

Nr.3 in categorie perlwein/secco