Wijnimport Frankrijk

Geen ander land produceert zoveel mooie wijnen als Frankrijk. Dit komt mede door de rijke historie, zo was er al in de derde eeuw na Christus wijnbouw in de Bourgogne en de Bordeaux. De grote kennis op het gebied van wijn maken is door de eeuwen heen ontstaan en geperfectioneerd. Traditie is heel belangrijk maar men sluit niet de ogen voor nieuwe ontwikkelingen.

Welke druiven in welk gebied het meest geschikt zijn, is door de vele jaren dat er wijnbouw is in Frankrijk duidelijk geworden. De ligging van Frankrijk, met wijngebieden tussen de 42e en 49.5e graad noorderbreedte hebben een grote invloed op de kwaliteit. Men kan in Frankrijk spreken van een gematigd klimaat maar er is een groot verschil tussen noord en zuid, veel topwijngebieden in de wereld liggen op de 45e graad noorderbreedte bijvoorbeeld Bordeaux, Piëmonte en de Hermitage in de Rhône. Frankrijk ligt dus om deze perfecte geografische hoogte wat wijnbouw in bijna het hele land mogelijk maakt.

De grote diversiteit van grondsoorten zoals de kimmeridge grond in de Chablis, de dikke klei en kiezel in de Pomerol of de granieten bodems van Hermitage dragen bij aan de grote diversiteit en eigen identiteit van de wijnstreken.