Wijnimport Luxemburg

Luxemburg is het grootste wijnland binnen de Benelux. Ruime 50 individuele Luxemburgse wijngaarden liggen in een aaneengesloten smalle strook op hellingen langs de Moezel. Ze beslaan een oppervlakte van ongeveer 1300 hectare en strekken zich uit van Schengen in het zuiden tot Wasserbillig in het noorden. Belangrijke wijnregio’s zijn Grevenmacher, Remich, Wormeldange en Stadtbredimus. Alle stille en ook de nodige mousserende wijnen vallen onder een herkomstbenaming: Moselle Luxembourgeoise. Net als in Duitsland vermeldt het etiket in de regel de naam van de wijngaard en het druivenras. Voor de betere mousserende wijnen, gemaakt volgens de traditionele methode met de tweede vergisting op fles, mag de appellation Cremant de Luxembourg gebruikt worden.

Het is niet toevallig dat de Moezelvallei, de enige regio van het Groothertogdom waar men wijn teelt, een van de voornaamste toeristische plaatsen is van Luxemburg. Een gunstig klimaat (één à twee graden Celsius meer dan het nationale gemiddelde) en ook de adembenemende schoonheid van de indrukwekkende wijnrankvelden langs de Moezel, maakt deze plaats uniek. Het dal vervult ook alle wensen van de wijnboeren voor de productie van uitstekende luxemburgse wijnen.

Men telt negen belangrijke druivensoorten- Riesling, Pinot noir, Pinot blanc, Pinot gris, Gewürztraminer, Auxerrois, Rivaner, Elbling en de Chardonnay.

Wijnhuizen Luxemburg
Wij leveren wijn uit Luxemburg van het wijnhuis Caves Krier Frères.

Caves Krier Frères