Wijnimport Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat allerlei beelden oproept. Zo is het gezegend met een prachtige natuur, waarin talloze diersoorten voorkomen. In het bezit van zon, bergen en zee, waardoor het in klimatologisch opzicht een schakering aan subklimaten kent. Het kent een bewogen geschiedenis met veel politieke en economische strijd. De vrijlating van Nelson Mandela in 1990, na een jarenlange periode van politieke gevangenschap, markeert een nieuw tijdperk van economisch herstel.

Er is inmiddels veel veranderd in Zuid-Afrika. Het is een prachtig land om doorheen te zwerven en om kennis te maken met de natuur, de cultuur, de mensen en natuurlijk met de wijnen. Er wordt in de Kaap al meer dan 300 jaar wijn gemaakt. Het bijzondere van deze wijnen is dat ze de traditie van de Oude Wereld combineren met de wijntechnologie van de Nieuwe Wereld.

Zoals in alle landen van het zuidelijk halfrond, vindt in Zuid-Afrika de oogst plaats in de periode dat het bij ons winter is. Vaak denken we hier niet bij na, maar in Zuid-Afrika begint de oogst dus in januari. Een leuke bijkomstigheid is, dat we in ons voorjaar al een deel van de nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika kunnen proeven.

Bij veel wijnbedrijven worden de druiven nog met de hand geplukt. Met behulp van een snoeischaar worden de druiventrossen zorgvuldig afgeknipt en in een mand of krant gelegd. Volle kratten met druiven worden op de aanhanger gezet en met de trekker naar de wijnkelder gereden voor de wijnproductie.

Wijngebieden Zuid-Afrika

Stellenbosch
Swartland Region
Western Cape